Форум з вітражної справи Ironglass

На головну сайту

Проводимо набір на майстер-клас та курси з навчання вітражній техніці 'Тіффані'.
тел.: +380979040954

Пошук   Реєстрація   Вхід
Сьогодні: 13.08.2026 - 19:00:08
Сторінки:  1  

Скляні кульки тріскають

Запрошуємо на курси вітражного мистецтва у техніці Тіффані!
Навчання від майстерні Ironglass допоможе опанувати секрети створення унікальних вітражів власноруч.
Детальніше — на сторінці курсів.

АвторПовідомлення

nbika

N
Учасник форуму

Привіт. Я паяла але скляні кульки тріскають.У чому може бути справа поможіть хто знає.

Повідомлення # 1 25.09.13 - 20:51:25

ironglass

I
Учасник форуму

Здравствуйте.
Возможно, линзы, бульки или кульки, как вы говорите, в витражах могут трескаться по многим причинам:
1.Перегрели паяльником, когда опаивали линзы.
2.Трещины уже были в них изначально. Пайка только завершила процесс раскола стекла. Пайка только завершила процесс раскола стекла.
3.Линзы не были нормально отпущены в печи на заводе или там, где вы их покупали.
4. Это китайские линзы :-))

Попробуйте их слегка обточить по контуру на витражной шлифмашинке — это по идее должно снять внутреннее напряжение в стекле.
P.S. Просьба соблюдать разделы форума. Конкретно этот вопрос относится к стеклу.

Прикріплено файл:До цього повідомлення додано фотографію, але переглянути його можуть тільки зареєстровані учасники форуму.
Зареєструватися, щоб побачити
Повідомлення # 2 25.09.13 - 21:11:08

Arlin

A
Учасник форуму

ха, а я думала таке було тільки в мене. потім дійсно подивилась на сітку з бульками а там дуже багато браку з дрібнесенькими тріщинками.Тепер коли купую уважно дивлюсь майже на кожну.

Повідомлення # 3 28.09.13 - 19:44:40
Патина :Попередня темаНаступна тема: Література про вітражні інструменти
Сторінки:  1  

Адміністратор заборонив відповідати гостям на повідомлення! Для реєстрації пройдіть по посиланні: зареєструватися

Ironglass ©